Om företaget

 

logo

Lennart Bohlin är VD för familjeföretaget som är uppdelat i tre delar där huvudsatsningen är Bohlin Racing de andra två viktiga delarna är körsäkerhet Promenta Driver Training och den senast  tillkomna köp & sälj sidan RacingSport.se.

Med över 40 års erfarenhet i racingbranschen besitter företaget en stor kompetens inom området. Företaget utvecklas och förbättras i takt med kundens efterfrågan. Lennart äger tillsammans med Mike Luff, Karlskoga Motorstadion AB som driver Gelleråsbanan.

bohlin logo small

Bohlin Racing startade som en enskild firma för Lennarts racingverksamhet. Han tävlade runt hela världen med stora framgångar se "Lennarts historik".
1992 började Lennart med racing-aktiviter för företag på Gelleråsbanan, och började utveckla det koncept som ligger som grund för vår verksamhet idag.

Bohlin Racing kan idag erbjuda en unik möjlighet att köra det mesta inom banracing.

Driver sedan 2009 Team BS Motorsport (Bohlin/Stråth) i Formel Renault i SM och NEZ. Teamat har vunnit båda mästerskapen 2009 och 2010.

2012 startade Team BR Motorsport (Bohlin Racing)

 

drivertraining

 Körsäkerhet, alla kan köra bil, men man slutar aldrig att utvecklas! Vi har olika utbildningar i körteknik samt Eco-Driving där man genom en planerad och effektiv körning lär sig att minska bränsle-förbrukningen, samtidigt som man värnar om miljön.

Kombinationsdagar, halva dagen används till körsäkerhet och andra halvan till racing.

 

Gelleras Ringen-logo-ny

Hyr-kartbanan är en del av Gelleråsens ursprungliga racerbana, med bl.a. den berömda Velodromkurvan. Banan byggdes om år 2007 med nya bansträckningar och inbyggd depå med läktare samt utbyggnad av parkeringsplatsen.
Olika typer av kartar finns för att tillfredställa alla behov.

 

racinsport skantz

RacingSport.se Köp och Sälj allt inom racing!
Den senaste projektet som har funnits med i tankarna sedan 10 år tillbaka är en köp och säljsida enbart för racing-prylar. Februari 2009 sjösättas den. Hoppas att många skall få glädje och nytta av att hitta eller söka efter den del eller fordon som man så länge letat efter, eller bli av med lite grejer som man i alla fall inte behöver.

On- och off-road
För att kunna utveckla SUV-ägares körteknik har ett Off - road område anlagts med olika svårighetsgrader på banorna. För On - road körning används Karlskoga Motorstadions övnings-område eller vid högre hastighetprov Karlskoga Flygplats.

Nedan hittar du ett urval av våra aktiviteter, vid större grupper kan vi göra specialarrangemang